Køreplader i lange baner
Fundamentet for en god oplevelse på Have & Landskab 09 er på plads for John Olsen. Han udstiller med blandt andet sine Ground-Guards køreplader, som også ligger på køreveje og stier på udstillingen for at skåne terrænet.

Køreplader i lange baner

21.08.09 | 08:00 Af Kim Ebbesen

Den sædvanlige stand på Have & Landskab er booket og arrangeret. John Olsen er for tredje gang i træk at finde blandt udstillerne på fagudstillingen i Slagelse i form af sine firmaer John Forlev A/S og ScandiAmats ApS. Med sig har han køreplader i store mængder. Både i plast og i jern. Både til salg og til udlejning.

Oprindelig havde han for 10 år siden kastet sig over udlejning af køreplader i jern, men behovet for køreplader i et lettere materiale, som kunne håndteres uden at anvende en kran, blev større og større. Jernpladerne har en størrelse på 2x3 meter og en tykkelse på 14 millimeter. Vægten er 672 kilo stykket, så de er ikke noget, man lige flytter rundt på med de bare næver.

Derfor gik han på jagt efter køreplader, som fortsat var meget stærke men også meget lettere. Svaret fandt John Olsen i USA for godt fire år siden, hvor han kom i forbindelse med Ground-Guards. Ground-Guards er køreplader bygget af plastmaterialet polyethylen, og består udelukkende af genbrugsmaterialer.

De har en bæreevne på op til 60 tons. Standardlængden er 2,44 meter, og bredden kan varieres i tre størrelser: 0,61 m, 0,91 m og 1,22 m. Vægten er henholdsvis 19 kg, 29 kg og 39 kg, hvilket gør dem noget mere håndterbare uden en kran.

Kan anvendes til alt

Hans produkter vil naturligvis fylde hans stand, men man behøver som gæst ikke engang gå forbi firmaets udstilling for at stifte bekendtskab med hans Ground-Guards køreplader. Man skal bare kigge ned!

Have & Landskab er genstand for mange udstillere, meget udstyr og mange besøgende. Udstillingen i år lader ifølge arrangørerne til at blive den største nogensinde. Dermed bliver arealet også udsat for en større belastning, og det skal der selvfølgelig tages hensyn til. Derfor er der lagt 400 køreplader på køreveje og stier ud for at skåne terrænet. 400 Ground-Guards køreplader, vel at mærke.

På den måde har John Olsen et demonstrationsområde, som strækker sig væsentligt ud over hans egen stand. Det passer fint ind i hans overordnede strategi for udstillingen.

- Det handler om at være tydelig for vores kunder, og fortælle dem om pladernes fordele, understreger John Olsen.

Han har jernpladerne med, men på Have & Landskab er det Ground-Guards, der er i centrum. Ganske logisk, for selv om de kan klare en belastning på 60 tons, er det i det grønne element, de har deres målgruppe.

- De kan anvendes til alt inden for det grønne område. I dag anvendes de af personalet på kirkegårde, golfbaner og flere andre steder. Så længe underlaget ikke er bundløst, kan de anvendes, som var de en jernplade, lover John Olsen.

Ground-Guards er skridsikre, og hvis brugeren ønsker at sikre at pladerne ikke bevæger sig under påvirkning, kan de låses sammen med enkle låsesystemer som Handi-Lock eller Turn-A-Link.

Vil gentage salg

Deltagelse på Have & Landskab plejer efterfølgende at kunne aflæses i ordrebøgerne hos John Olsen, og hvis det står til direktøren, så skal årets udstilling ikke være nogen undtagelse.

- Både i slutningen af 2005 og 2007 har vi haft forøget omsætning i udlejningen af vores køreplader, og det kan direkte føres tilbage til Have & Landskab i de år. Jeg tror på salg igen i år. Jeg vil ikke skyde på hvor meget, men et fornuftigt salg skal vi nok få. Vi kommer i hvert fald ikke hjem uden at have solgt. Stemningen er mere positiv nu, og det hjælper også, når man selv ser positivt på situationen, siger John Olsen.

Et par små nyheder når også at komme på plads til udstillingen. Blandt andet en ny professionel tang til binding af armeringsjern, hegn og meget andet. Enkelt, dobbelt og tredobbelt stål wirer i forskellige diametre klares med en binding, og uden det er nødvendigt at krydse wiren.

Desuden et komplet sæt af manuelle spids og fladmejsler samt stamper. De kan anvendes til alle former for ophugning - beton, asfalt, træ og lignende.Skriv en kommentar til artiklen


Debatten på Byggeteknik er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb. Gå efter bolden - ikke efter manden. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Email
Email

flere billeder

Fundamentet for en god oplevelse på Have & Landskab 09 er på plads for John Olsen. Han udstiller med blandt andet sine Ground-Guards køreplader, som også ligger på køreveje og stier på udstillingen for at skåne terrænet. Ground-Guards er lavet af plastmaterialet polyethylen, hvilket gør dem ganske lette at håndtere. De kan låses sammen med Handi-Lock, som blot trykkes ned i hullerne. Efter brug anvendes eksempelvis en hammer til at vippe låsesplitten op igen, og så er beslag og plader lige til at løfte væk. Pladerne kan også låses sammen med Turn-A-Link - enten i enkelt eller dobbelt udgave.

relaterede artikler

Byggeteknik
Hurtigttørrende malingssystem forlænger vinduesmalerens sæson

Hurtigttørrende malingssystem forlænger vinduesmalerens sæson

19.12.14 | 10:51 Vinterkulde og fugt rimer under normale omstændigheder ikke på udendørs maleropgaver - men det er slut nu: Det nye hurtigttørrende Alcro Rapid-system af vinduesmalinger er baseret på en patenteret teknologi, som gør malingen i stand til at tåle meget lavere temperaturer og højere...